Veszik a magyar állampapírokat

Úgy tűnik, nem lankad a vételi érdeklődés az állampapírok iránt - ez a forint számára is támaszt ad.
Ádám Viktor, 2005. június 3. péntek, 15:06
Fotó:

A hét utolsó kereskedési napján is folytatódott a hozamcsökkenés az állampapírok másodlagos piacán. A rövid oldalon 4-7, a legtávolabbi futamidőkben 8-9 bázisponttal kerültek lejjebb a referenciaértékek, míg a három- és ötéves lejáratoknál 13-15 bázispontos csökkenés történt. Megfigyelők szerint az amerikai kötvényhozamok csökkenése hatott kedvezően a magyar állampapírok iránti keresletre, ami erősítőleg hat a forint árfolyamára.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK