Veszteséges nyitás New Yorkban

A szerdai vegyes zárás után veszteséggel indult a kereskedés csütörtökön az amerikai értékpapírpiacokon.
Szabó Dániel, 2018. augusztus 2. csütörtök, 16:26
Fotó: Shutterstock

New Yorkban a DJIA-30 index 0,31 százalék, az S&P-500 index 0,59 százalék, a Nasdaq Composite index 0,57 százalék csökkenést mutatott a kereskedés kezdetén.

Az indexcsökkenést annak az aggodalomnak tulajdonították tőzsdei szakértők, hogy az amerikai kormány legújabb javaslata, amellyel 10-ről 25 százalékra emelné a 200 milliárd dollár értékű kínai importcikkre kivetendő védővámot, még jobban elmérgesítené a kereskedelmi kapcsolatokat a két ország között.

A kínai kapcsolatokban erősen érdekelt cégek, a Boeing és a Caterpillar részvénye már a nyitás előtt, a tőzsdén kívüli forgalomban is egy százalékkal gyengült. A nyitás után mindkét cég részvénye közel két százalékos nyereséget mutatott.

A negyedéves eredményét a szerdai zárás után bemutató Tesla részvénye a tőzsdén kívüli forgalomban tíz százalék erősödést is elért, a kereskedést pedig nyolc százalékos árfolyamnyereséggel kezdte.

A kép forrása: Shutterstock.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK