A csoport forgalma 4,16 milliárd forintról 3,84 milliárd forintra csökkent, ami elsősorban annak a következménye, hogy a közszféra befagyasztott kifizetései és megrendelései miatt a Freesoft Nyrt. közel fél milliárd forinttal kisebb bevételt ért csak el.

A korábbi negyedévekben bukdácsoló Humansoft viszont jól teljesített, a vezetőváltás láthatólag használt, a leányvállalat százmillióval növelni tudta forgalmát.


A tetemes forgalomcsökkenés ellenére a Freesoft Nyrt. vesztesége csak kis mértékben nőtt, amit teljes egészében ellensúlyozni tudott a Humansoft javuló teljesítménye. A legnagyobb csoporttag adó előtti eredménye a tavalyi vaskos veszteséghez képest több mint 250 millió forinttal javult, s pozitívba fordult, aminek köszönhetően a csoport összesített féléves vesztesége 321 millió forintról 150 millió forintra mérséklődött - derült ki a cég mai rendkívüli közgyűlésén elhangzott prezentációból.


A Freesoft bízik benne, hogy a kormányzat nem fagyasztja be örökre a számítástechnikai megrendeléseket, s új projekteket sikerül majd elnyerni, illetve folytathatja a már megkezdett munkákat, valamint hozzájuthat a már elvégzett feladatok ellenértékéhez. Ebben a reményben a társaság vezetősége fenntartja az idei évre kitűzött 270 millió forintos adó előtti eredményről szóló terveit.


A rendkívüli közgyűlésen a féléves számok ismertetése mellett sor került két új felügyelőbizottsági tag megválasztására is, akikkel a testület létszáma négy fősre növekedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!