Veszteséges péntek

A Budapesti Értéktőzsde gyengüléssel nyitott a múlt hét utolsó kereskedési napján, s a nap során nem is találta a felfelé vezető utat.
NAPI Online, 2006. december 8. péntek, 16:55
Fotó:

A fokozatos gyengülés után, a napon belüli 23 379 pontos mélypontnál valamivel magasabban, egy százalékos süllyedéssel zárt. Valamennyi vezető részvény szerepet játszott az irányadó mutató gyengülésében. A Mol kurzusa 4,4 milliárd forintos forgalomban több mint 1 százalékkal került lejjebb. Az OTP-papírokkal 600 millió forinttal nagyobb értékben kereskedtek piaci szereplők, s az eladói többség eredményeként a kurzus fél százalékkal gyengült. Záráskor a Magyar Telekom-részvényeket 988 forinton jegyezték, ez pedig 0,9 százalékos hanyatlást jelentett az előző naphoz képest. A gyógyszerszektor sem volt különb a többiektől, a Richter részvényesei közel két százalékos árfolyam-veszteséget voltak kénytelenek elkönyvelni, az Egis pedig másfél százalékkal lett olcsóbb.

Az alacsonyabb forgalmú társaságok piacain is a pesszimizmus volt az úr: néhány kivétellel, köztük a bő három százalékos pluszt termelő Bookline, az 1,7 százalékos többletet produkáló TVK, az 2,5 százalékkal dráguló econet.hu, csökkentek az árfolyamok. A Synergon vesztesége meghaladta a fél százalékot, mínuszban végzett a Fotex és az FHB is. A Graphisoft-duó tagjai ellentétes irányba mentek: míg az ingatlancég csekély többletet, a szoftvercég veszteséget produkált.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK