A forgalom ismét rendkívül alacsonyra sikeredett, alig haladta meg a 10 milliárd forintot.

Az indexet leginkább az OTP részvényei húzták le. A bankpapír annak ellenére esett 2 százalékkal 6320 forintra, hogy a svájci UBS 6100 forintról 6600-ra emelte célárát, valamint a társaság közgyűlésén Csányi Sándor elnök-vezérigazgató kijelentette, alulértékeltek az OTP-részvények.

A többi blue chip viszont mérsékelt erősödéssel zárt. A mezőnyből a legjobban a Mol teljesített, még ha 0,6 százalékos emelkedése nem is nevezhető meggyőzően acélosnak. Az olajpapír így 24 900 forinton búcsúztatta a hetet. A Telekom részvényei 0,16 százalékkal feljebb kerülve 608 forinton végeztek, míg a Richter hajszálnyi többlettel 37 300 forintra javított. A kisebbik gyógyszergyártó már nem büszkélkedhetett teljesítményével, az Egis 1,6 százalékkal 19 555 forintra esett.

Az érzékelhető forgalmat felmutató kispapírok közül a Genesis úgy drágult 7,3 százalékkal 162 forintra, hogy éves rendes közgyűlését (a transzparencia nagyobb dicsőségére) zárt ajtók mögött folytatta le. A nyertesek közé iratkozhatott fel az Orco is, amely 3,2 százalékkal 2380 forintra szépített.

A sereghajtók táborát erősítette a Phylaxia és a Nutex, előbbi árfolyama 6 százalékkal 32 forintra, míg utóbbié 5 százalékkal 304 forintra zuhant.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!