Veszteséggel zárta a negyedévet a GlaxoSmithKline

A növekvő árbevétel ellenére 428 millió fontos (176 milliárd forint) veszteséggel zárta a brit GlaxoSmithKline (GSK) gyógyszergyártó cég a tavalyi utolsó negyedévet, elsősorban a svájci Novartis-szal lebonyolított tranzakciók nyomán felmerült szerkezetátalakítási költségek következtében.
Napi.hu, 2016. február 3. szerda, 17:32

A brit vállalat 2014 utolsó negyedévében még több mint 1 milliárd fontos profitot ért el, és árbevétele a múlt év utolsó három hónapjában 6,3 milliárdra nőtt az előző évi 6,2 milliárd fontról.

A generikus gyógyszergyártókkal folyatott verseny során a GSK az erősségeire összpontosít; tavaly átadta onkológiai részlegét a Novartis vakcina részlegéért cserébe egy 20 milliárd dolláros értékpapírcsere ügylet keretében. A brit vállalat ezzel a kisebb árrésű, nagyobb mennyiségben előállított termékek irányába mozdult el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK