Az elmúlt napok rossz hírei (Dubaj, Görögország, leminősítések) igencsak megviselték a pénzintézeti árfolyamokat, így most nem annyira meglepő, hogy 6 százalék fölötti emelekdésre is volt példa (Lloyds).

A szektor kedvezően fogadta, hogy többek között Jean-Claude Juncker, az EU pénzügyminiszteri tanácsának vezetője, illetve Angela Merkel német kancellár is kiállt a görög állam mellett, védelmet ígérve az államnak.

A nyersanyagcégek ugyanakkor gyengén muzsikáltak, a bányatársaságok jegyzése kisebb mértékben ugyan, de csökkent.

További kedvező hír volt, hogy a Bank of England változatlan kamatszint mellett továbbra is folytatja a 200 milliárd forntos extra likviditási programot. Svájc viszont - bár az alaprátán nem módosított - bejelentette, az exit stratégia részeként egyúttal a vállalati kötvényvásárlást is felfüggeszti majd annak idején.

A Footsie 0,8, a DAX és a CAC 40 pedig egyaránt 1,1 százalékos emelkedéssel zárt csütörtökön.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!