Vihar zúdult Budapestre

A nap eleji optimizmus egyetlen pillanat alatt elmúlt a magyar tőzsdén, miután dél előtt egy fél órával már 11 669 ponton 0,6 százalékos mínuszban volt az index. Az esést az OTP vezette.
NAPI Online, 2009. február 3. kedd, 11:37
Fotó:

A bankpapír a nap elején még a 2400 forintos szint átlépésével próbálkozott, azonban az Európában megjelenő rossz makroadatok hatására elromló hangulat magával rántotta a bankpapír árfolyamát. Az OTP így fél tizenkettőkor 2325 forinton 1,5 százalékos mínuszban forgott. Ennek hatására a BUX is nagyon gyorsan esett több mint 200 pontot a napi csúcsáról.

A nap elején 9700 forint fölött is forgó Mol-részvény szintén beszakadt, a 9560 forintos ára 0,9 százalékos mínuszt jelentett.  


A Magyar Telekom 0,2 százalékkal 569 forintra esett vissza. A Richter is esett napon belül miután 28 200 forint környékén is kötöttek a papírral üzletet, azonban  a 27 650 forintos értéke is még 0,2 százalékos pluszt jelentett fél tizenkettőkor.  

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK