Londonban 0,6, Frankfurtban 0,7, Párizsban 0,9 százalékos veszteséget jelzett az irányadó tőzsdeindex záráskor, de a Wall Street-i mutatók is mínuszban álltak lapzártánkkor. A DJIA 0,2, az S&P 500 0,5, a Nasdaq 0,7 százalékkal csökkent a kedvezőtlen ipari termelési, illetve lakáspiaci adatok közlését követően.

A bankszektort továbbra is az amerikai pénzügyi felügyelet szigorítási terve nyomasztja - amelyet a jelek szerint az erről szóló szenátusi vita megrekedése ellenére is tető alá hozhatnak a közeljövőben -, míg a nyersanyagipari szektor részvényeit a Morgan Stanley előrejelzésére adták be, miszerint Peking további monetáris szigorításokat tervez az infláció megfékezésére, visszavetve ezzel a világ legnagyobb importőrének keresletét.

Európában bizonytalanságot keltettek a Görögországnak nyújtandó EU-s segélyekkel kapcsolatos, egymásnak ellentmondó nyilatkozatok, de a Moody's felvetése sem segített, miszerint az Egyesült Államok mellett Németország, Franciaország és Nagy Britannia tripla A-s hitelbesorolása is a nyílt piacokról való kivonulási-stratégiáik megvalósításának függvénye.

A Merrill Lynch szakértői eladásra javasolták a Deutsche Telekom papírjait, a T-Mobile USA előtt álló kihívásokra hivatkozva, míg a Deutsche Bank bejelentése, miszerint tőkehelyzete az idén sem tesz lehetővé jelentős akvizíciókat megrendítette a társaságba vetett bizalmat.

Az amerikai lakásépítési hajlandóság márciusban a várakozásokkal ellentétben újra csökkenni kezdett, miközben a kereslet és a kínálat is a 2009 első negyedévi szintekre esett vissza. A dollár euróval szembeni erősödése újra 80 dollár alá száműzte az olaj jegyzését, ám az arany a zöldhasú rallyja ellenére is drágult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!