Vissza a gödörből - hatott a nagyobb hamburger-osztalék is

A hitelpiaci félelmek csökkenése alaposan alányúlt a New York-i tőzsdeindexeknek.
NAPI Online, 2007. szeptember 14. péntek, 07:54
Fotó:

Erősödés jellemezte a tengerentúli részvényindexeket a nap első felében, miután enyhítette a hitelpiaci aggodalmakat, hogy az Egyesült Államok legnagyobb jelzálog-hitelező cége, a Countrywide Financial Corp. számára már meglévő és új forrásain keresztül mintegy 12 milliárd dollárnyi hitelkeret áll rendelkezésére. A kedvező hírnek köszönhetően a papír a kereskedés során hétszázalékos pluszban is forgott. Az elmúlt két év legnagyobb napon belüli erősödésével történelmi csúcsra ért a McDonald’s, ami az általános optimizmus mellett a társaság 50 százalékkal emelkedő osztalékának volt köszönhető. Erősödtek a bankok is a hitelpiaci aggodalmak mérséklődése következtében: a Citigroup közel kettő, a JPMorgan közel három százalékkal javult. A Dow Jones végül 1,0 százalékkal, 13 424,88 pontra, a Nasdaq 0,35 százalékkal, 2601,06 pontra, az S&P-500 0,84 százalékkal, 1483,95 pontra nőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK