A forint erősödése összefügghet az euró/dollár gyengülésével, amely jelenleg 1,19-en áll; Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank trédere szerint ha újra erősödni fog az euró, akkor a forint megint gyengülésbe kezdhet.

Ruzsonyi szerint a magyarországi helyzet megítélése is sokat javult, mivel a hétvégi inkoherens gazdaságpolitikai kijelentéseket követő bizonytalanságot jelentős mértékben eloszlatták a keddi miniszterelnöki bejelentések. Az befektetők és szakértők egyelőre még elemzik az intézkedések lehetséges hatásait.

Az euró jelenleg 281,75, a dollár 235,70, a svájci frank pedig 204,55 forintba kerül.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!