Visszaesett Budapest

Minimálisan, de mínuszban zárta az év első kereskedési napján a Budapesti Értéktőzsde.
Napi.hu, 2014. január 2. csütörtök, 17:13
Fotó: Napi.hu

Bár a nap nagy részét a pozitív tartományban töltötte a BUX, a kereskedés végére elfogyott a lendület, így az index végül 18552 ponton zárt, ami 0,06 százalékkal alacsonyabb a legutóbbi zárásnál. A blue chipek közül egyedül a Richter végzett mínuszban, mégpedig 2 százalékkal, az OTP 0,5, a Mol és a Magyar Telekom pedig egyaránt 0,3 százalékkal erősödött.

A forgalmat tekintve a szokásoknak megfelelően az OTP vitte a prímet 1854 millió forinttal, a következő Richter részvényei ennél jóval alacsonyabb mértékben, 665 millió forint értékben forogtak, míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokára a Mol fért fel 468 millióval.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK