Visszafordult a mélypontról a forint

Kissé erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtökön a bankközi devizapiacon. Szerdán átlépte a lélektani határt a forint árfolyama, délután 5 előtt pár perccel 340 forint fölé emelkedett az euró ára.
Domokos Erika, 2020. február 13. csütörtök, 18:29
Fotó: Shutterstock

Az euró jegyzése a csütörtök kora reggeli 340,08 forintról 337,58 forintra csökkent este hat órára. A nap első felében a jegyzés kisebb megszakításokkal egyenletesen csökkent - írta az MTI.

Szerdán este még történelmi mélyponton járt a forint árfolyama az euróval szemben: az euró jegyzése röviddel 18 óra előtt átlépte a 340 forintot.

A dollárral szemben is erősödött a forint csütörtökön, a dollárt 311,16 forinton jegyezték este hat órakor a kora reggeli 312,85 forint után.

A svájci frank jegyzése a kora reggeli 319,96 forintról este hat órára 317,93 forintra esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK