Visszafordult a kritikus szintről a frank

Erősödött a forint csütörtök reggel az euróval szemben; egy euró 283,73 forintot ért a nemzetközi bankközi devizapiacon 7 óra körül, míg szerdán 284 forint felett is jegyezték.
NAPI, 2010. augusztus 26. csütörtök, 08:15
Fotó:

Egy nappal korábban, szerda reggel 282 forint közelében volt az euró jegyzése, a déli órákban azonban gyengülni kezdett a forint, elemzők szerint főként a magyar kormány és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) közti kapcsolat körüli bizonytalanság miatt. A magyar fizetőeszköz továbbra is érzékeny az IMF és Magyarország kapcsolatáról szóló hírekre - idézett elemzői véleményeket a DowJones hírügynökség.

A forint a svájci frankkal, a japán jennel és a dollárral szemben is erősödött csütörtök reggel. A svájci frankot 216,69 forinton jegyezték, míg szerdán történelmi csúcson, 219 forint felett is volt a frank árfolyama. Egyelőre azonban a 220 forintos kritikusnak tartott szintet nem lépte át az árfolyam.

Száz japán jen 263,30 forintba került a nemzetközi piacon, az egy nappal korábbi 265,50 forint és a szerda esti 264,93 után. A dollárt 223,19 forinton jegyezték csütörtök reggel, az egy nappal korábbi 224,53 és az előző esti 224,25 forint után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK