Délelőtt 10 óra után 22 940 pontig esett a BÉT indexe, majd lassú javulás indult, hogy azután ismét meredek lejtőre kerüljön a mutató. Zárásra az utolsó percekben mégis felhúzták, így a BUX 0,4 százalékos mínusszal 23 151 ponton landolt. Pedig a nemzetközi hangulat nem volt rossz: az európai indexek jelentős pluszt voltak képesek felmutatni, és az amerikai mutatók többsége is a pozitív tartományban mozgott a BÉT zárása idején. A blue chipek között vesztesek listáját a már osztalékszelvény nélkül forgó Magyar Telekom vezette; a távközlési cég részvényeinek árfolyama 7,9 százalékkal 806 forintra esett. Másként nézve viszont a Telekom erősödött, hiszen csak 69 forintot esett, miközben az osztalékszelvény 75 forintot ér. A távközlési papír árfolyama napközben 795 forinton is megfordult. A Citi célárcsökkentésével sújtott Mol a korábbi, 3 százalék körüli hátrány után 1,9 százalékos veszteséggel 23 100-on zárt. A bank egyben fenntartotta eladási ajánlását, mert sem az OMV-ajánlatában, sem a Mol akvizíciós stratégiájában nem lát különösebb árfolyam-megtartó tényezőt. Az OTP a tegnapi eredményhirdetést követően délelőtt nem találta az irányt, majd az emelkedő trendet lejtmenet váltotta fel, így a 7340-es záróár 0,1 százalékkal múlta alul a csütörtökit. A szektortárs FHB 0,8 százalékkal süllyedt 1420 forintra. A gyógyszergyártók megint felemásan teljesítettek; a Richter 2,0 százalékkal 34 380 forintra drágult, míg az Egis 0,5 százalékkal 18 400 forintra süllyedt. Az érdemi forgalmat produkáló részvények közül 2,6 százalékos emelkedéssel a Genesis lett a nap nyertese, ezt követte a Zwack 0,9, valamint az Orco 0,8 százalékos drágulása.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!