Az európai tőzsdék fölfelé indultak csütörtök reggel, de hogy meddig tart a nyugalom, nem lehet tudni. Az emelkedést a nyersanyagipari és a pénzügyi papírok vezetik. A fémipari cégek részvényei az ArcelorMittal felől érkező jó hírek hatására is emelkednek, az acélipari óriás részvénye 3,2 százalékkal erősödik a nyitás után fél órával, miután megerősítették a harmadik negyedéves várakozásokat. A bankok szintén visszavettek valamennyit az elmúlt napok veszteségeiből: a Deutsche Bank részvénye közel 5, az Aegon biztosító értékpapírja pedig közel 10 százalékos erősödésben van. A Dexia 20 százalékot erősített részvényárfolyamán, miután a francia, belga és luxemburgi állam megállapodott a garanciákról. Az RBS részvénye 15 százalék fölött, az UBS papírja pedig 5 százalék körül erősödik. Nyitás után jó fél órával az FTSE, a CAC 40 egyaránt jó 1,5 százalékot erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!