Visszatért a régi (t)rend New Yorkban

A tavalyi hóval együtt párolog el a bizalom is a tengerentúli tőzsdéken.
NAPI Online, 2008. március 26. szerda, 15:03
Fotó:

Az Egyesült Államok tőzsdéinek irányadó indexei a negatív tartományban kezdték meg a napot szerdán, és jó hírek hiányában bajosan kerülhetnek ki onnan. Mintha egy napos késéssel hallották volna meg a tegnap még optimizmusukban sütkérező befektetők a Goldman Sachs figyelmeztetését, miszerint a subprime-válság által előidézett veszteségek napvilágra kerülésének koránt sincs még vége. Az elemzés arra is felhívta a figyelmet, hogy annak ellenére, hogy a Bear Stearns-höz hasonló meglepetésekkel már nem feltétlenül kell számolni, a Wall Street-i társaságok profitja tovább csökkenhet az idén.

A nyitás után fél órával a Dow Jones indexe 0,7, az S&P 500 és a Nasdaq pedig 0,8 százalékos mínuszt mutatott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK