Az idei évre 9 százalékkal 500 forintra, a jövő évre pedig 6 százalékkal 625 forintra mérsékelte a Concorde az egy részvényre jutó eredményvárakozását. A profitvárakozás mérséklésében elsősorban az ukrán és a magyar vállalati hitelportfólió nagyobb mértékű romlása játszotta a főszerepet.

Bár az orosz leányvállalat továbbra is kiemelkedően teljesít, de a bank kevésbé megbízható ügyfeleknek is elkezdett hitelezni, ezért a brókercég elemzői szerint az előrejelzésükhöz képest nagyobb hitelezési veszteséggel fog működni az orosz bank is. A második negyedévhez hasonló mértékű vállalati hitelbedőlésre azonban a Concorde szerint már az idén nem kell számítani. A magyar portfólió minőségen ugyanis sokat segíthet az árfolyamgát bevezetése. Összességében tehát a hitelezési veszteségek mérséklődésére számítanak az év második felében és egy markánsabb csökkenésre 2013-ban. Az eredményvárakozás csökkentésével összhangban azonban a célárfolyamot a korábbi 4800 forintról 4600 forintra mérsékelik. Ennek teljesüléséhez azonban továbbra is szükségesnek tartják az EU/IMF hitelmegállapodást, amely jótékonyan hatna a magyar eszközárakra és így az OTP-részvény árfolyamára is. Az ajánlás azonban maradt felülsúlyozás.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!