Júniusban a 352 milliárd forintot közelítette a duplikált (mindkét oldalon lévő brókercég adata szerepel a statisztikában) forgalom a Budapesti Értéktőzsde azonnali piacán. Ennél alacsonyabb forgalom az év hatodik hónapjában utoljára 2004-ben volt. Ráadásul ez az adat az idei évben is a méylpontot jelenti, ami eddig az április tartott 372 milliárd forinttal.  Egyetlen adatban azért javult a júniusi forgalom, a májusi 385 milliárd forintnál alacsonyabb forgalomra ugyanis kilenc éve nem volt példa, míg júniusban csak nyolcéves negatív csúcs dőlt meg.

Májusban viszont az Erstét viselte meg a legjobban az alacsony forgalom. mivel a szokásosan első helyen álló bróekrcégnek az 52,5 milliárd forintos forgalma csupán a második helyhez volt elegendő. Az első helyet helycserével a Concorde szerezte meg, az általában második helyen álló brókercég ugyanis 58 milliárd forintot ért el májusban. Júniusban viszont helyreállt a rend, az Erste 52,4 milliárd forinttal visszavette első helyét. A Concorde 49,3 milliárd forinttal lett második, míg a harmadik helyre az Equilor futott be, ami igen előkelő helyezésnek számít számára.

A részvények tekintetében továbbra sincs változás a négy nagy vezető részvény a frogalom 99 százalékát adja, amiből egyedül az OTP mintegy kétharmaddal részesedik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!