A háromhónapos diszkontkincstárjegyek értékesítésén az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) az eredeti terveknek megfelelen 25 milliárd forintnyi mennyiséget kínált fel. A 3,7-szeres jegyzés láttán ÁKK 30 milliárdra emelte fel a mennyiséget. Az elfogadott hozamok 7,15-7,25 százalék között szóródtak, a 7,17 százalékos átlag az egy héttel korábbit 19, a tegnapi másodpiaci benchmarkot 9 bázisponttal múlta alul.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!