Víz alá nyomták a BUX-ot

A BÉT irányadó indexe két óra után nyeletlen fejszeként süllyedt a negatív tartományba. A mutató jelenleg mínusz 0,8 százalékot mutat 10 235 pontnál.
NAPI Online, 2009. február 25. szerda, 14:42
Fotó:

A blue chipek veszteséggel forognak a pesti parketten, a legnagyobb mínusz ismét az OTP háza táján gyűlt össze, a nyitáskor még 1700 forintos árfolyamon (5 százalékos pluszban) forgó papírt mostanra 2,3 százalékkal keddi záróára alatt jegyzik. A mélybe nyomták a korábban a BUX-szal együtt erősödő Richtert is, amely fél háromkor már csak 23 400 forintot ért 1,3 százalékos mínuszban, bár napon belüli csúcsát 800 forinttal feljebb találta meg.

A pénteken jelentő Mol korábban a legjobban teljesítő nagypapír volt, annak ellenére, hogy a szektortárs OMV nem túl fényes mérleggel örvendeztette meg tulajdonosait, ám délutánra az olajospapír árfolyama is veszteséget mutatott. A Mol részvények - igaz mindössze 0,1 százalékos mínuszban - 9290 forinton forogtak a parketten,

A kedden száguldó Magyar Telekom szerda délutánra 0,5 százalékkal előző napi záróára alá, 553 forintig esett vissza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK