Szerinte jelenleg egyetlen olyan szektor sincs, amely a legutóbbi változásokból kizárólag csak profitálni tudott volna, ugyanakkor az értékelése is kedvező lenne. Az események a várakozásoknak megfelelően hatottak a banki részvényekre is: kifejezetten negatívan - említi meg Koch. Ezek legnagyobb részét azonban a piac már be is árazta. A vállalatokra szintén nehéz idők várhatnak, ugyanis a tőkepiaci folyamatokat kevésbé támogató kormány a prosperáló szektorok megadóztatásával közvetlenül is beavatkozhat a gazdasági folyamatokb. Koch szerint közép- és hosszú távon azonban a magyar részvénypiac továbbra is jó lehetőségeket kínál. Amennyiben a kormány a várakozásoknak megfelelően végrehajtja a bejelentett intézkedéseket, az ügyetlen kommunikáció miatt rövid távon megrendült befektetői bizalom újra helyreáll, és a jelenleg magas kockázati prémiumok újra alacsonyabb szinten konszolidálódnak. A kötvénybefektetések feltételei ugyanakkor nagyon jók, hiszen tulajdonképpen nincs inflációs nyomás - hívja fel a figyelmet Ronald Schneider, a Raiffeisen Capital Management Global Fixed Income munkatársa, aki a kelet-európai kötvényalapok kezeléséért felel. Amennyiben a forint ismét stabilizálódik, vagy kissé erősödik, a jegybank esetleg csökkentheti az alapkamatot, ami kedvezően hatna a kötvénypiacok alakulására. A deviza és az államkötvények ugyanakkor hosszú távon vonzóak maradnak (hozamuk 7 százalék körüli vagy afeletti lehet) - állítja Schneider.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!