Vörösbe borulhat Budapest

Csökkenéssel indulhat a kereskedés csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó szakértő szerint.
Dzindzisz Sztefan, 2017. augusztus 3. csütörtök, 08:51
Fotó: Napi.hu

Enyhe mínuszban indulhat a kereskedés a tőzsdén, a Magyar Telekom gyorsjelentése nem adott újabb impulzust - vélte Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője. A Mol pénteki gyorsjelentéséig kivárás lehet a jellemző. A szakértő szerint a BUX-nál újabb csúcsdöntési kísérletre lehet számítani a közeljövőben, ha a Mol eredménye meghaladja a várakozásokat.

Bár a Magyar Telekom gyorsjelentése bevétel és adózott eredmény soron is magasabb volt a vártnál, a jelenlegi trendek alapján nem várható, hogy a 2017-es osztalék mértékét a közeljövőben felemelnék. Ezek alapján visszafogott reakcióra számít a nyitásban.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 254,61 pontos, 0,71 százalékos emelkedéssel, 36 041,13 ponton zárt szerdán. A Mol 45 forinttal, 0,20 százalékkal 22 300 forintra erősödött, 1,5 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 112 forinttal, 1,17 százalékkal 9692 forintra, új tízéves csúcsra emelkedett, forgalmuk 7,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 466 forintot ért, forgalma 215,2 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 60 forinttal, 0,92 százalékkal 6600 forintra nőtt, forgalmuk 2,1 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK