Jelentős mínuszban zártak az ázsiai tőzsdék hétfőn, és gyengülést jeleztek a még nyitva tartó börzék is. A hongkongi börzén hétfőn nem volt kereskedés. A térség irányadó tőzsdéje, a tokiói 2,51 százalékkal, 26 326 pontra gyengült. A részvények szélesebb körét felölelő Topix index 1,91 százalékkal süllyedt.

A szintén már bezárt ausztrál tőzsde 1,18 százalékkal, a tajvani pedig 2,19 százalékkal gyengült. Reggel 8 órakor még folyt a kereskedés néhány tőzsdén a régióban, ekkor a sanghaji tőzsde 0,35 százalékos, a szöuli pedig 1,27 százalékos csökkenést jelzett.

Az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 30 centtel (0,27 százalékkal) 112,09 dollárra csökkent. Az arany ára unciánként 0,57 százalékkal (10,81 dollárral) 1871,99 dollárra esett.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!