Vörösben úszik Ázsia

Ausztrália kivételével a negatív tartományban mozogtak az ázsiai tőzsdemutatók, a kontinens börzéit a bankszektor húzta le.
NAPI, 2010. március 4. csütörtök, 08:52
Fotó:


A főbb mutatók közül a Nikkei 225 1,05 százalékos mínusszal zárt, míg a Hang Seng 1,21, a Shanghai Composite 2,4, a koreai Kospi 0,26, a Sensex pedig 0,45 százalékos esésnél járt. A trenddel csak az ausztrál ASX ment szembe, amely 0,3 százalékkal emelkedett.

Japánban a jen erősödésére esett a nagy exportőr cégek árfolyama. A legnagyobbat, 10,6 százalékot, a PSA Peugeot-Citroennel egy esetleges pénzügyi együttműködésről megállapodni nem tudó Mitsubishi Motors esett.

Kínában a bankszektor esett a legütemesebben, miután az Industrial Bank Co. bejelentette, idén csaknem 50 százalékkal eshetnek vissza hitelkihelyezései. A hírre 1,2 százalékkal esett a bank árfolyama, míg a China Citic Bank Corp. jegyzése 1,5 százalékkal került lejjebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK