A vezető nyugat-európai indexek közül a német DAX 1,5, a francia CAC-40 1,4, az angol FTSE-100  egyszázalékos csökkenést mutat.

Fál háromkor érkezik az amerikai áprilisi kiskereskedelmi forgalom adat, a termelői árindex és a szokásos heti friss munkanélküliségi segélykérelmek száma. Ezek részben választ adhatnak a piac növekedéssel kapcsolatos félelmeire.

Ma tette közzé gyorsjelentését az RWE, a számok mind bevételi, mind nettó profit szinten felülmúlták az elemzői várakozásokat. A menedzsment azonban továbbra is fenntartja korábbi várakozását, miszerint alsó soron az idei évben mintegy 30 százalékos visszaesés várható. A társaság részvényei 0,9 százalékos csökkenést mutatnak.

A DAX komponensek közül az Allianz is közzétette gyorsjelentését, ami nagy meglepetést nem okozott, hiszen a menedzsment két héttel ezelőtt publikálta főbb számait. A német biztosítótársaság részvényei az európai részvénypiacokon uralkodó hangulatnak megfelelően estek ma a nyitást követően, jelenleg 1,9 százalékos mínuszban tartózkodnak a részvények.

Az Allianz szektortársa, az Aegon viszont 5,8 százalékos esésben áll azok után, hogy a holland biztosító 12 százalékos profitcsökkenésről adott számot mai gyorsjelentésében, mely alulmúlta az elemzők várakozásait.

A DAX komponensei közül csak a Lufthansa van pluszban köszönhetően a csökkenő olajáraknak, míg a Stoxx 50 komponensei közül az alapanyaggyártó cégek mutatják a legnagyobb eséseket.

A Stoxx szektorindexei közül az összes esik, ahol nem meglepő módon az alapanyagszektor mutatja a legnagyobb lejtmenetet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!