A Dow Jones blue chip index 0,7, az S&P 500 0,75, a Nasdaq 0,6 százalékos mínuszban állt pár perccel nyitás után. A legnagyobb veszteséget az energiaipari szektorban regisztrálták, az olaj jegyzésének 73 dollár alá csökkenésével az olajpapírok is olcsóbbá válnak. A legnagyobb bukást, 14 százalékot a BP részvényei szenvedték el, miután a hétvégén kiderült, mégsem járt sikerrel a társaság kísérlete, hogy elállítsa a Mexikói-öblöt szennyező olajkút szivárgását. A Prudential részvényei több mint 6 százalékkal emelkedtek miután az AIG közölte: nem hajlandó újratárgyalni ázsiai üzleteinek eladási feltételeit. A Prudential részvényesei sokallták a vételárat, s azzal fenyegettek, hogy megvétózzák az akvizíciót, amennyiben az AIG nem enged a követeléseiknek. A Prudential menedzsmentje közölte: megvizsgálja a rendelkezésére álló lehetőségeket.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!