A tavalyi év során 47 százalékot vesztő, hétfői záróárán darabonként még így is 75 600 dollárt érő A-kategóriás részvény történeti összehasonlításban is igen csábító értékelésen forog - idézi a Fox-Pitt Kelton elemzőjét a Marketwatch.

A Berkshire az elmúlt években 40 milliárd dollárnyi készpénzen ült, arra várva hogy vezetője, a tőzsdeguru Warren Buffet szemezgessen a befektetési célpontok közül. Tavaly aztán a pénzügyi válság tombolása során óriási pénztömeget mozgosított a Berkshire vásárlásra, míg sokan éppen ekkor bénultak le a pániktól. Így a társaság a harmadik negyedév végén már "csak" 28 milliárd dollárra rúgott készpénzállománya, a hiányzó részt többek közt a GE, a Goldman Sachs, illetve a Wm. Wrigley Jr. Co. részvényeire, illetve részben átválható kötvényeire költötték.

Ettől függetlenül a Berkshire éves szinten 10 milliárd dollár üzemi cash-flowt termel ki, ezáltal további muníciót szolgáltatva a befektetésekhez.

A Fox-Pitt Kelton elemzője arra számít, idén még nagyobb összeget szán majd a Berkshire akvizícióra, illetve egyébb jövedelmező befektetésekre.

Ezen felül a társaság egyik fő profilja a biztosítás, illetve viszontbiztosítás, így ezen piacok stabilizálódása és újraindulása megdobhatja az ebből származó árbevételeket is. Főleg, hogy Buffet legutóbbi befektetése épp a Swiss Re-t érintette.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!