Wisszaesés a Wall Streeten

Több mint másfél hónap után először esett 10 000 pont alá a Dow Jones Industrial Average, miután az amerikai feldolgozóiparból és Spanyolországból érkező hírek aggodalmat keltettek a piacokon.
NAPI, 2010. augusztus 27. péntek, 09:13
Fotó:

A Federal Reserve Bank of Kansas City bejelentette, hogy leállt a feldolgozóipar növekedése a térségben, a spanyol kormány pedig az El Economista jelentése szerint egy bírósági döntés nyomán 5 milliárd eurós adóbevételtől esett el, növelve az országgal kapcsolatos aggodalmakat.

Stephen Wood, a Russell Investments vagyonkezelője szerint a piac már korábban is számított a gazdaság év közepi lendületvesztésére, és a csütörtöki adatok ezt erősítették meg, így leapadt a befektetők maradék kockázatvállalási kedve is.

A nagyobb cégek közül a legnagyobbat a Cisco Systems és az International Business Machines Corp. estek, a Guess? Inc. pedig jelentése közzététele után 11 százalékot zuhant.

A Dow 0,7 százalékot esett, a Standard & Poor's 500 pedig 0,8 százalékot gyengült a szerdai záráshoz képest - ez mindkét esetben július 6. óta a legmélyebb szint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK