Majdnem 200 millió forintos bónuszt kaphat a Wizz Air-vezér - a részvényesek megakadályozhatják

A részvényesek soknak tartják a Wizz Air-vezérnek kifizetendő 188 millió forintos bónuszt. Több szervezet azt kéri a részvényesektől, ne szavazzák meg a juttatást.
Csernátony Csaba, 2020. július 20. hétfő, 06:55
Fotó: MTI Fotó

A Wizz Air részvényesei felléphetnek a vezérigazgató Váradi Józsefnek szánt 188 millió forintos bónusz ellen - írja az Index a brit Times cikke alapján.

A prémiumot annak ellenére megkaphatja a cégvezető, hogy nem teljesültek a márciussal véget ért pénzügyi év célkitűzései, ráadásul állami támogatást és banki finanszírozási lehetőségeket is felhasználtak, valamint a társaság a koronavírus miatt elbocsátott ezer embert.

A Times szerint három vállalatirányítási csoport is aggodalmát fejezte ki a bónusz miatt a Wizz Air július 28-án esedékes éves találkozója előtt.

Az Investment Association nevű brit kereskedelmi testület vörös figyelmeztetést adott ki, ezzel jelezve a vállalatirányítási problémákat. Az Institutional Shareholder Services és a Glass Lewis tanácsadócégek azt javasolták a befektetőknek, hogy kifizetés elfogadása ellen szavazzanak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK