Zabálják a hamburgert a New York-i parketten

A vártnál jobb amerikai fogyasztói bizalmi index, illetve a második hónapja emelkedő tengerentúli lakásárak húzták felfelé a tengerentúli tőzsdeindexeket.
NAPI, 2009. augusztus 25. kedd, 16:45

A keddi nyitást követően emelkedéssel indítottak az amerikai tőzsdék irányadó indexei, köszönhetően annak, hogy a fogyasztói bizalmi index a vártnál nagyobb mértékben emelkedett augusztusban - írja a Marketwatch.

A Dow Jones 0,4 százalékos emelkedés után 9550 ponton nyitott, az S&P 500 index 0,37 százalékos erősödést követően 1029 ponton állt, míg a Nasdaq 0,3 százalékos pluszban kezdte a napot és 2024 ponton nyitott.

Az erősödéshez még hozzájárult a lakásárakról ma publikált adat, illetve Ben Bernanke újrázása is. Ez utóbbiről bővebben itt olvashat.

A Burger King részvényei 6,2 százalékkal erősödtek, miután a vállalat második negyedéves nyeresége 16 százalékkal emelkedett. A Ford papírjai 1,6, a Boeing részvények 2,9 százalékkal kúsztak feljebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK