A nap elején még az ECB kamatdöntő ülését és Mario Draghi jegybankelnök nyilatkozatát megelőzően a emelkedéssel telt a nap, és a világszerte tapasztalható optimizmus végül zárásra pluszba lendítette a BUX-ot is, amely így végül 0,6 százalékos növekménnyel 17 949 ponton búcsúztatta a hektikus csütörtöki kereskedési napot.

A hullámvasutazáshoz a tavalyi napi átlagra sokkal inkább emlékeztető, az idei több mint dupláját jelentő 21,5 milliárd forint feletti forgalom párosult. Ennek oroszlánrészét, több mint 18 milliárdot az OTP-re született kötések tettek ki, a bankpapír a 3636 napi mélypontról fordulva 0,77 százalékot erősödve 3779 forinton kötött ki.

A blue chipek közül a nap nyertesének mégis a Mol bizonyult, amely az egész kereskedést a pozitív tartományban töltve a záró szakasz felrántásával 1,88 százalékot erősödve a napi maximumot jelentő 16 800 forinton állapodott meg. A Telekom már nem úszta meg az esést, 0,23 százalékkal 427 forintra rontott, ám a vezető papírok közül a leginkább a Richter maradt le, amely 0,9 százalékkal 39 450 forintra gyengült.

Szektortársa, az Egis ellenben az utolsó percek felrántásának köszönhetően ugyanekkorra mértékben 16 950 forintra erősödött. Az érdemi forgalmat felmutató kisebbek közül az elmúlt két hét rallyját követően 11,5 százalékkal 500 forintra korrigált az E-Star.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!