Zárásra rendbejött Amerika

Az európai esés, és az augusztusi kiskereskedelmi eladások vártnál szerényebb bővülése nyomán jelentős veszteséggel indultak a tengerentúli részvényindexek, a kezdeti pesszimizmus azonban fokozatosan eltűnt a piacról.
NAPI Online, 2007. szeptember 15. szombat, 14:35
Fotó:

A Dow végül 0,1 százalékos pluszban végzett, miközben a Nasdaq stagnált. Több mint négy százalékkal drágult a Yahoo, ami a társaság ambiciózus 2008-as profitterveinek volt köszönhető. Jelentősen esett viszont az American Express árfolyama, ami annak volt betudható, hogy a Merrill Lynch a lassuló gazdasági növekedésre hivatkozva leminősítette a társaság részvényeit.

A Northern Rock-kal kapcsolatos negatív hír az amerikai szektortársak befektetőit is az eladói oldalra terelte, esett a Lehman Brothers és a Morgan Stanley árfolyama. Hasonlóan teljesített az Intel, ami a Merrill Lynch kedvezőtlen elemzésének volt betudható.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK