Zárásra sem tért magához Budapest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,46 százalékos csökkenéssel, 39 769,45 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 10,5 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek a pénteki záráshoz képest.
Szepesi Anita, 2018. február 5. hétfő, 17:58
Fotó: Napi.hu

Cinkotai Norbert, a KBC Equitas elemzője az M1-en elmondta, a nap elején közel 2,5 százalékos mínuszban is volt a magyar tőzsde.

Az amerikai és a nyugat-európai tőzsdéken is inkább az eladók dominálnak, 0,5-1 százalék közötti mínuszokat lehet látni. Zárásra némileg javult a hangulat, de nem annyira, hogy a főbb indexek pluszokat érjenek el - tette hozzá az MTI szerint.

Az elemző szerint a befektetők hangulatát a hozamemelkedés határozza meg. Mivel a hozamok nem emelkedtek érdemben, valamelyest megnyugodtak a kedélyek. Az elemző szerint a héten a vállalati jelentésekre érdemes figyelni, a hazai cégek közül a Richter csütörtökön jelent.

A Mol árfolyama 0,33 százalékkal 3030 forintra csökkent, 2,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 0,70 százalékkal 11 380 forintra esett, forgalmuk 4,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 0,43 százalékkal 464 forintra gyengült, forgalma 259,6 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 0,08 százalékkal 6400 forintra csökkent, forgalmuk 1,7 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK