Zárt ülés a BÉT közgyűlésén

A Budapesti Értéktőzsde ma tartja éves rendes közgyűlését, amelynek határozatképességéhez 29 tag jelenléte szükséges. Félóra után harminchárman össze is jöttek, így a közgyűlés megkezdhette munkáját. A közgyűlés tisztségviselőinek megválasztása után elrendelték a zárt ülést, amely az éves beszámolót és a mérleget vitatja meg. A tőzsde tavaly a csaknem 2 milliárd forintos bevételéből 302 millió 862 ezer forint bevételi többletet ért el (1999: 236,6 millió), ebből 186,6 millió a tőzsde alaptevékenységéből, a többi a pénzügyi műveletekből származott.
Korányi G. Tamás, 2001. április 26. csütörtök, 10:04
Fotó:

A BÉT saját vagyona megközelíti a 2,4 milliárd forintot. A közgyűlés napirendjén szerepel még a nem állami kibocsátású, hitelviszonyt megtestesítő értékpapíroknak - tehát a jelzálogleveleknek és a vállalati kötvényeknek - az eddigi részvényszekció helyett a kötvényszekcióba való átsorolása is. Ez azt jelentené, hogy míg eddig ezzel a körrel gyakorlatilag valamennyi tőzsdetag kereskedhetett, ezután - ha elfogadják a javaslatot - csak az állampapír-szekció 23 tagja teheti ezt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK