Az euró szerdán 309 illetve 302 forint közötti széles sávban mozgott, miután a régiós jegybankok közül több nyilatkozat is elhangzott a devizákkal kapcsolatban. A forint érdekében még a magyar miniszterelnök is felszólalt, bár nehezen értelmezhető az a kijelentése, hogy nem szokványos eszközökkel is védeni kell a magyar deviza árfolyamát.

Ötvös Mihály, a Commerzbank devizakereskedője ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy a forint mozgása elsősorban a lengyel zloty árfolyamát követte, amely napon belül jelentősen erősödött a helyi nyilatkozatok hatására. Így a nem túl kedvező befektetői hangulat ellenére is a nap végére erősödni tudott a forint, a nap eleji 309 forintos szintről, és új csúcsot sem döntött - mondta a Commerzbank szakértője. A forint késő délután 305 forint környékén volt az euróval szemben.

A dollár 244 forinton állt ekkor, napközben azonban 240 forint alatt is forgott. A svájci frank 207 forint környékén állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!