A kontraktus mérete 10 ezer zloty forint ellenértéke, az árlépésköz 0,01 forint, az árlépésköz értéke 100 forint, a napi maximális árelmozdulás 5 forint. Az első kereskedési nap pénteken lesz. Az új termék kereskedésének és elszámolásának menete, lejáratkori teljesítése megegyezik a jelenlegi deviza/forint kontraktusok piacán alkalmazott gyakorlattal. A lejárati struktúra szintén megegyezik a devizatermékek nagy részénél szereplő struktúrával, azaz a 4 főhónap (a legközelebbi március, június, szeptember és december) mellett az azokon kívüli két legközelebbi hónapra lehet kereskedni. Az új termék megnyitási, bezárási és lejárati napja, valamint a tőzsdei tranzakciós díja is megegyezik a devizapiacon már szereplő termékekével, azaz a bezárási és egyben a lejárati nap az adott hónap 3. szerdája (egyben az újonnan bejövő instrumentum megnyitási napja), a díj pedig 5 forint minden kötött kontraktus után, míg daytrade üzletek esetén az általános alkalmazott gyakorlatnak megfelelően a BÉT 50 százalék díjkedvezményt nyújt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!