Zöldbe borult New York

Az európai indexekhez hasonlóan a fontosabb tengerentúli tőzsdeindexek is pluszban végeztek pénteken.
NAPI Online, 2007. szeptember 22. szombat, 12:25

Az erősödésben főszerepet vállalt az Oracle. A szoftvergyártó üzleti évének első negyedében 840 millió dolláros eredményt ért el, ami 25 százalékos többletet jelentett a bázishoz képest, az árbevétel 3,59 milliárdról 4,53 milliárd dollárra hízott. A várakozásokat felülmúló impozáns eredmény közzététele után a befektetési bankok frissítették az Oracle-re vonatkozó ajánlásaikat, az UBS és a Citigroup egyránt 25 dollárra emelte az papírok korábbi, 24 dolláros célárát. Mindezeknek köszöhetően az Oracle részvényei bő 4 százalékos dárgulással abszolválták a napot. Emellett voltak még jó teljesítmények a technológiai ágazatban, javított a Google és a Texas Instruments is. Végül a Nasdaq 0,6 százalékkal 2671, a Dow Jones 0,4 százalékkal 13 819 pontra erősödött, az S&P 500 pedig 0,5 százalékkal 1526 pontra ugrott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK