A mínuszos kezdést követően hamar emelkedésbe váltottak kedden a vezető New York-i tőzsdemutatók, miután a Conference Board által számított amerikai fogyasztói bizalmi index augusztusi értéke jobb lett a vártnál. A kereskedés félidejében a DJIA és az S&P-500 0,5, a Nasdaq Composite pedig 0,2 százalékos pluszban volt. Mindezzel együtt a Dow minden bizonnyal veszteséggel zárja majd a hónap egészét, márpedig mínuszos augusztusra az elmúlt öt évben nem volt példa. A Nasdaq Composite relatíve gyengébb teljesítményét az index tech-komponensei okozták, miután a Gartner kutatóintézet csökkentette az idei globális pc-eladásokra vonatkozó prognózisát. A H.J. Heinz élelmiszeripari cég részvényei eközben erősödtek, a társaság pozitív eredménykilátásainak köszönhetően. A profitfigyelmeztetést közlő Monsanto agrár-vegyipari és biotechnológiai óriás papírjai viszont közel 5 százalékkal zuhantak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!