Zöldben nyitott Európa

Emelkedéssel nyitottak hétfőn a vezető nyugat-európai tőzsdék.
NAPI, 2010. november 1. hétfő, 10:22
Fotó:

Negyed 11 körül a londoni FTSE-100, a frankfurti DAX-30 és a párizsi CAC-40 is közel 1 százalékos pluszban állt.

A tőzsdemutatókat elsősorban a nyersanyagtermelő cégek részvényeinek a drágulása hajtotta fel. Ezt a fémárak emelkedése okozta annak a hatására, hogy meglepetésre igen kedvező októberi kínai feldolgozóipari beszerző menedzserindex látott napvilágot, miközben a fémárakat emelte a gyengülő dollár is. 

A bányaipari cégek közül az Eurasian Natural Resources Corp., a Lonmin, és az Xstrata 1,2-1,6 százalék közötti nyereségen állt.

A gyorsjelentést közzé tevő Ryanair papírjai 1 százalékot vesztettek értékülből, miután a cég 32 százalékos negyedéves profitnövekedésről és feljavított éves nyereségvárakozásról adott hírt. A negyedik negyedévre azonban a jegyek árát illetően nem tudott érdemben nyilatkozni.


A Marketwatch szerint mindezek mellett a hétfői kereskedés hangulatában még benne lehet a befektetők amerikai időközi választásokkal és a Fed újabb mennyiségi könnyítésével kapcsolatos döntésére való várakozás is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK