A lengyel zloty esése egyre látványosabb. A piac attól tart, hogy a lengyel jegybank a közeljövőben kamatemelés mellett dönt, látva a laza fiskális politikát, az euróbevezetés védelmében. A zloty rekordszintre, 4,70-es értékre gyengült az euróval szemben pénteken. Az ötéves államkötvények hozama 50 bázisponttal 6,96 százalékpontra emelkdett, így már 135 bázispontot nőtt az utóbbi két hétben. Az euróval szemben a magyar deviza árfolyama a 261,10-261,55-ös sávban tartózkodott péntek délután. A dollárral szemben pedig a csütörtökinél két forinttal drágábban, a 220,11-220,48-as sávban folyt a kereskedés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!