A legnagyobb pakisztáni tőzsdét rendőrkordonnal és félkatonai erőkkel kellett védelem alá venni azt követően, hogy a befektetők megrohanták az épületet elkeseredettségükben. A karachi irányadó index több mint két hete megállás nélkül esik, 15 napos zuhanása a leghosszabb közel 20 év óta. Nem csoda ha az elkeseredett befektetők százai megelégelve a veszteségeket egy emberként hagyták el az épületet, ragadtak köveket és kezdtek ingerült dobálásba, sűrűn emlegetve az tőzsdefelügyeletet is. A tőzsdei kereskedelmet szabályozó testület a héten változtatást vezetett be a korábbi kereskedési renden. Eltörölték az addig érvényben lévő egy százalékos biztonsági küszöböt, amelynél nagyobb mértékű árfolyamesés esetén korábban felfüggesztették az adott részvény kereskedelmét. A korlát eltörlésével szabadesésbe kezdtek az árfolyamok, több mint 4 százalékkal megtoldva az irányadó index év eleje óta tartó 29 százalékos zuhanását.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!