Zuhan a dollár, ki tudja hol áll meg?

Minden idők legerősebb értékét érte el az euró a dollárral szemben, áttörve az 1,4-es átváltási arányt.
NAPI Online, 2007. szeptember 20. csütörtök, 10:04
Fotó:

A pszichológiai határnak tartott 1,4 dollár/eurós árfolyam fölé erősödött az euró a dollárral szemben, miután a befektetők továbbra is szabadulnak az amerikai devizától a Fed 50 bázispontos kamatvágása nyomán. A közös európai valuta 1999-es megjelenése óta nem fordult elő, hogy egy egységéért 1,4018 dollárt lehetett kapni. A változás egybeesett a dollár forgalommal súlyozott indexének 15 éves mélypontra süllyedésével. Az 1,40 feletti tartományban már nem uralkodnak technikai szintek, így egyelőre nem látszik a dollárlejtő vége - mondta a Geszti Pál, az ING devizakereskedője.

A bankközi devizapiacon nyugalom van - tette hozzá a szakember. A forint az erősödés jeleit mutatja, a tegnap délutáni 252 közeli szintről 251,20 forintra változott az euró árfolyama. A dollár a fentiek alapján még olcsóbb lett, 178,90 forinton jegyezték 10 óra körül.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK