A rossz európai makroadatok nyomán tovább esett az euró a dollárral szemben - a keresztárfolyam 1,2316-nál fordult vissza, negyed 12-kor 1,2319-nél állt -, ami a szokásos forgatókönyvnek megfelelően a forintot is gyengítette. Az euró jegyzése 306 forint fölé került, a dollár már 249-nél jár, a svájci frank egysége pedig 255 forint felett forog. Frissítés: röviddel fél 12 előtt érintette az euró a 307-es szintet is.

Az euró immár két éve nem látott mélységekben jár a dollárhoz viszonyítva, a forint pedig idén januárjában volt utoljára ilyen gyenge az euróhoz, a frankhoz és dollárhoz képest. A forint kilátásaival foglalkozó technikai elemzésünk itt olvasható.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!