Zuhanás Japánban

Többnyire csökkentek a vezető ázsiai indexek szerdán elsősorban a profitkivétel, illetve a jen erősödése miatt.
MTI-Eco, 2013. január 16. szerda, 09:16
Fotó: Napi.hu

A tokiói tőzsde összetett indexe, a Nikkei nyolc hónap óta a legnagyobb, 2,6 százalékos napi csökkenéssel 10 600 ponton zárt szerdán.

A szöuli tőzsde Kospi indexe 0,3 százalékos eséssel fejezte be a szerdai kereskedést.

Az általános ázsiai tendenciával ellentétben a sanghaji Composite index 0,60 százalék, a sencseni Component index 1,56 százalék erősödést jelzett. A hongkongi Hang Seng index 0,14 százalékkal, a tajvani Weighted index 0,37 százalékkal csökkent a tokiói tőzsde zárásakor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK