Ázsiai részvények hétfőn eséssel zártak, amelynek legfőbb oka, hogy a kínai állományok alulteljesítettek. Utóbbi oka az, hogy a kommunista ország vezetése az újra beinduló gazdasága, valamint az USA-val folytatott kereskedelmi háború lezárásának lehetőségével számolva visszafogta élénkítő lépéseit és törvényi reformjait.

Az MSCI Japánon kívüli Ázsia-csendes-óceáni részvényeinek legszélesebb indexe 0,3 százalékot veszített. Míg a Shanghai Composite index 1,3 százalékkal, a dél-koreai KOSPI 0,2 százalékkal csökkent, Japán Nikkei értéke pedig kevéssé változott - írja a Reuters.

A portál szerint drágulni kezdett a Brent és a WTI is, miután a Fehér Ház bejelentette, hogy május 2-től az amerikai külügyminisztérium már nem ad szankciómentességet olyan országnak, amely jelenleg az Iránból importál nyers- vagy feldolgozott kőolajat. A Reutersnek nyilatkozó szakértők szerint az amúgy is feszes olajpiacon a kínálat kiesése további drágulást eredményez majd.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!