Emiatt főleg a feltörekvő piacok estek vissza, de a vezető nyugat-európai tőzsdék is 1,5 százalék feletti mínuszt gyűjtöttek össze a BÉT zárásának idejére. A negatív hangulat alól Budapest sem vonhatta ki magát. A BUX az első másfél órában még csak tartotta magát, majd meredeken esni kezdett egészen 12 óráig majd szinte egészen délután 3-ig stagnált, amikor is újból felerősödött az eladói nyomás. Végül az index 22 368 ponton zárt, ami 1,9 százalékos csökkenésnek felel meg. A parkett összforgalma megközelítette a 24 milliárd forintot. Az összes vezető részvény veszített értékéből. A legrosszabbul az OTP teljesített, a bankrészvény reggel még észak felé vette az irányt, a 7000 forintos határt azonban nem sikerült áttörni: a napi minimumot is jelentő 6700 forintos záróárfolyama pedig 2,7 százalékos zuhanást takart. A Mol sem kápráztatta el a befektetőket, hiszen a 22 600 forintos árfolyam kialakulásához 1,7 százalékos esésre volt szükség. A Richter is követte a többiek példáját, így árfolyama 1,6 százalékkal 36 500 forintra morzsolódott le. A Magyar Telekom tartotta magát a legjobban, a távközlési cég papírjai reggel még egy százaléknál nagyobb többletet is mutattak, végül azonban 806 forintos záróárfolyam alakult ki, ami 1,2 százalékos negatívumnak felelt meg. A kisebb papírok közül 2,0 százalékkal esett az FHB, míg a Rába 3,3 százalékkal lett olcsóbb. Ezzel szemben erősödni tudott az Egis és a Freesoft is, előbbi 0,8, utóbbi 1,2 százalékkal értékelődött föl.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!