Volt helyettes államtitkárt igazolt az adótanácsadó

Pankucsi Zoltán 2016 szeptemberétől az adótanácsadási üzletág igazgatójaként csatlakozott a Deloitte Magyarország irodájához.
Napi.hu, 2016. szeptember 12. hétfő, 12:04
Fotó: Napi.hu

A szakember széleskörű közigazgatási, számviteli és könyvvizsgálati tapasztalatai mellett az elmúlt három és fél évben a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkári pozícióját töltötte be, továbbá tagja volt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal átalakítását előkészítő munkacsoportnak is.

A szakember részt vett az elmúlt évek szinte valamennyi jelentősebb hazai és európai uniós adózási és számviteli jogalkotásában (IFRS bevezetése, audit reform, új vámtörvény és jövedéki törvény), valamint számos gazdaságfehérítő projekt (online pénztárgépek bevezetése, ekáer elindítása) fűződik a nevéhez. Pankucsi Zoltán bejegyzett könyvvizsgáló is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

V0LE, 2016.09.13 08:40

@Dakota Sumak: Nem hagytam ki semmit, cska a csokott agyaddal nem erted a leirtakat. A peldakrol amiket irtam mindenki nagyon jol tudja, hogy mi van a hatterben, ahogy azt is, hogy az osszes okorseg kozpenzbol megy. Az ilyen alapveto dolgokat csak a teljesen hulyeknek kell kulon magyarazni, az nem az en hibam, hogy te pont ilyen vagy :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Dakota Summer, 2016.09.13 08:35

@V0LE: továbbra sem érted, ostoba bolsi. Elb.sztad, mert hülyeséget irtál ide, és most tkp. el is ismerted. Nem az a baj, hogy stadiont épít a telkéből - hanem hogy közpénzből teszi. Éppen a lényeget hagytad ki ostobaságodban, ami az egészet etikátlanná teszi.

Pankucsi pedig nem csak a jelenlegi szabályozást smerheti, hanem a jövőbeni terveket is, ami más szereplők előtt rejtve van még. Ez pedig tisztességtelen előny.

Mint amolyan vérbeli ostoba bolsi, idebökted, hogy de ez más, mint a Barosso-ügy. Megindokolni már nem tudtad. Nem is lehet, mert nem más.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

V0LE, 2016.09.13 08:13

@Dakota Sumak: "az általad említett dolgok etikusak"

A te elcseszett ertekrended szerint biztosan.

"Miért is ne építhetne valaki stadiont a háza mellé?"

Kozpenzbol? Ha nem erted mi ezzel a problema, akkor tul hulye vagy a vitahoz.

"Miért is ne nyerhetne állami tenderen a miniszterelnök barátja?"

Ezt sem erted? Ajjajj :D

"Láthatóan fogalmad sincs, mi a baj ezekkel a dolgokkal: nem az, hogy megtörténnek, hanem az, hogy olyan dolgok állnak mögötte, ami disznóság."

Komolyan? LOL :DD

"Nem az a baj, hogy nyer a tenderen a milliárdos gázszerelő, hanem az, hogy nyilvánvalóan lejt a pálya neki."

Ezt se gondoltam volna. Ma csak ugy dol beloled az esz :DD

"aki most "jó szakember" lett, ilyet mondani egy fideszesről!!! Ugrott a tegnapi fizud, gondolom "

Rosszul gondolod bunkokam, veled ellenetben nem fizetett droid vagyok. A sajat velemenyemet irom le mindig, es nem kell attol tartanom, hogy a fonoknek esetleg nem tetszik. Az csak nalatok van, hogy aki nem fideszes az mindenki hazaarulo libsibolsi.
Bizony a fideszben is voltak es vannak jo szakemberek, kar hogy a csungohasu G viktator egyikre se hallgat, mindenben o dont, a tobbiek csak vegrehajtjak az utasitasait. Nem veletlen, hogy ezek a szakemberek sorra hagyjak el a fideszt. Kis ido es csak a rogantoni meg szijgyarto fele seggnyalok maradnak.

"az a baj, hogy belső infókkal rendelkezhet az egyes szabályozások hátterét illetően"

Semmi jelentosege. A szabalyok megvannak, innentol mindenkinek az a dolga, hogy aszerint mukodjon. Ha Pankucsi jobban atlatja az ide vonatkozo jogszabalyokat mint mas, akkor a Deloitte jo szakembert igazolt. Attol, hogy ismeri a hatteret, meg visszaelni nem tud ezzel.

"a jövőre vonatkozó tervekre is kiterjedően"

A jovore vonatkozo tervek barmikor modosulhatnak, ugyhogy ez alapjan nem tudnak tulzottan elore tervezni. De ha megis tudna valami olyat, amit mas esetleg meg nem tud, akkor se tortenik semmi. A Deloitte egy konyvvizsgalo ceg, megis mi olyat tudnanak Pankucsi altal, ami oriasi elonyhoz juttatja oket?

"Ez ugyanaz, mint a Barosso ügy."

Baromira nem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Dakota Summer, 2016.09.13 07:27

@V0LE: az általad említett dolgok etikusak. Miért is ne építhetne valaki stadiont a háza mellé? Miért is ne nyerhetne állami tenderen a miniszterelnök barátja?

Láthatóan fogalmad sincs, mi a baj ezekkel a dolgokkal: nem az, hogy megtörténnek, hanem az, hogy olyan dolgok állnak mögötte, ami disznóság. Nem az a baj, hogy nyer a tenderen a milliárdos gázszerelő, hanem az, hogy nyilvánvalóan lejt a pálya neki.

Pankucsit illetően - aki most "jó szakember" lett, ilyet mondani egy fideszesről!!! Ugrott a tegnapi fizud, gondolom - az a baj, hogy belső infókkal rendelkezhet az egyes szabályozások hátterét illetően, a jövőre vonatkozó tervekre is kiterjedően. Ez ugyanaz, mint a Barosso ügy.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

V0LE, 2016.09.12 17:16

@Dakota Sumak: Miert ne lenne etikus? Korabbi posztjarol lemondott, most a versenyszferaban helyezkedik el. Nem ismerem, de a leirtak alapjan elismert szakembernek tunik, raadasul ha valalki, akko o kepben van a jelenlegi jogszabalyokkal. Ez a Deloitte -nak nyilvan eleg fontos, szerintem jol valasztottak.

Tudod mi nem etikus?

- peldaul az, hogy a felcsuti gazszerelo polgarmester sorra nyeri a milliardos allami megbizasokat kulonbozo cegein keresztul

- vagy peldaul az, hogy ezek a mocskok a lopott penzbol felvasaroljak a fel orszagot maguk es kozvetlen rokonsaguk altal

- de az sem etikus, hogy a szotyikopkodo csuti cigo stadion epittet a haza melle

- ahogy az sem etikus, hogy giccsvasutat epittet olyan helyre, ahol a kutya nem jar

- vagy szerinted az etikus volt, hogy elobb tonkretettek egy rakas embert aki a szerencsejatekbol elt, majd miutan az egesz ipart atjatszottak andy vajnacskanak, meg adokedvezmenyt is kapott?

- etikus kuszaszem baratnojenek horribilis fizetest adni egy olyan munkaert, amihez kepzettsege sincs?

Soroljam meg, mi nem volt etikus orbanisztanban?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html