„Nem akarok ünneprontó lenni. Nem is vagyok az. De amikor Magyarország születésnapjára készülünk, büszkén ünnepelve hazánk múltját, talán el kellene gondolkodnunk azon, hogy a dicső múlt milyen kötelezettséget ró ránk a jövőre nézve.” – írja bejegyzésében Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere.

Budapest főpolgármestere bejegyzéséhez egy képet is csatolt, amelyen mély keréknyomokkal tönkretett gyep látható.

Kép: Facebook/Karácsony Gergely

A főváros nem tehette meg, hogy nem ad engedélyt a rendezvényre, a park tönkretételére azonban legkevésbé sem vonatkozik.

Hosszú évtizedek óta vannak itt koncertek. A Tabán legidősebb fája viszont már legalább kétszáz éve áll itt. A parkot pedig pár éve újítottuk meg fél milliárd forintért. Nem ezt érdemli. A koncert szervezőit ez láthatóan totál nem érdekli. A fesztivál közönségét azonban arra kérem, hogy vigyázzanak a Tabánra.

– húzta alá.

A tűzijátékról is írt

Egyrészt annak örül, hogy a megújult Lánchíd megússza, hogy telepakolják pirotechnikai eszközökkel.

„Vannak, akik szeretik a tűzijátékot, vannak, akiket felháborít, hogy ilyen szűkös időkben erre költünk. Arról azonban keveset beszélünk, hogy a tűzijáték rendkívül környezetszennyező.” – írta.

  • Óriási stresszt okoz a városban élő állatok számára,
  • és ipari mennyiségű port valamint egészségre veszélyes, adott esetben konkrétan bizonyítottan rákkeltő anyagokat juttat a levegőbe.

Szerinte ideje lenne leszoknunk erről a káros szenvedélyről. Főleg, mivel a korszerű fénytechnikai eszközökkel környezet és egészségkárosítás nélkül is elérhető ugyanez a látvány.