Februárban lesz egy éve, hogy elindult a BudapestGO alkalmazás, amelyben egy rendszer alatt érhetőek el a budapesti járatok menetrendjei, egy útvonaltervező, ha pedig már mindent tudunk, még a szükséges jegyeket, vagy bérleteket is megvásárolhatjuk – idézi fel a PCWorld.

A BudapestGO-t az első évében 2,2 millió alkalommal töltötték le a felhasználók és havonta 1 millió aktívan utas használja, hamarosan pedig még könnyebbé teszi a tömegközlekedést.

Kép: BKK

A Napi.hu is beszámolt arról, hogy a BKK remek akcióval ünnepli az évfordulót: február 10. óta megvásárolható a szüliNAPIjegy, amivel 150 forintért cserébe, február 14-én egész nap korlátlanul lehet majd közlekedni a fővárosban. 

Irány a digitalizáció

Ekkor még nem,

március elejétől azonban egy izgalmas, új funkcióval bővül a BudapestGO.

Először a metró területén válik elérhetővé az NFC-s jegyérvényesítés, a tervek szerint pedig májusra az összes BKK-járaton működik majd az új technológia, amivel a telefonunkkal egyetlen pillanat alatt, gyors érintéssel érvényesíthetjük digitálisan vásárolt menetjegyünket.

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint a jegyértékesítéseik 20 százaléka már digitálisan történik, ezeknek kétharmada a mobilos alkalmazáson keresztül.